Celje za boljšo mobilnost – prihaja 420.000 evrov velika investicija

Celje za boljšo mobilnost v mestu pripravlja razvojni projekt. Prihaja namreč investicija v vrednosti kar 420.000 evrov!

Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Tako kot v številnih slovenskih mestih tudi v Celju stremijo k zmanjšanju prometa, ki onesnažuje okolje. Tako pripravljajo projekt imenovan »CTN P+R Ulica XIV. divizije«, čigar vrednost znaša 420.000 evrov.

S projektom želijo urediti vozlišče P + R (park & ride) pri celjski železniški postaji, glavni namen pa je, da bi več ljudi, ki se z vlakom v Celje pripeljejo, svojo pot nadaljevalo z kolesi, namesto z osebnimi avtomobili. V sklopu izgradnje infrastrukture bodo med drugim naredili tudi stojala za kolesa in pokrite varne kolesarnice.

V sporočilu za javnost so na ministrstvu za infrastrukturo zapisali, da bo po končanih delih 35 mest za osebna motorna vozila, 4 mesta za druga motorna vozila, poleg tega pa bo tudi prostor za parkiranje koles in plato s stojalom za električna kolesa.

Nova pridobitev v Celju bo tudi parkirišče za avtodome. Tako bo knežje mesto dobilo prepotrebno turistično infrastrukturo, saj bodo na enkrat lahko sprejeli 8 avtodomov, ki jim bo zagotovljena vsa infrastruktura.

Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Onesnaženost mesta je še vedno velik problem

Sicer pa je onesnaženost mesta Celje zadnja desetletja velik problem. Ne samo, da se iz leta v leto veča število avtomobilov, ki onesnažujejo okolje. Velik problem mestne občine Celje je predvsem industrija in tovarne, ki so v preteklosti celjsko kotlino intenzivno onesnaževale. Tudi to je del sanacije in obnove v celjski občini.

Med drugim v celjski občini pravkar potekajo sanacijska dela v številnih vrtcih. Zaradi težkih kovin morajo namreč menjati zemljino na igriščih, o čemer si lahko preberete na tej povezavi.

Glavna gradbena dela – odstranitve onesnažene zemljine in dovoz tampona ter nove zemlje – morajo biti zaključena predvidoma do konca letošnjega leta.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •