NEODGOVORNO: Razgledni stolp na Rogli še odprt ni, a ljudje hodijo naokoli in tvegajo lastno varnost!

Razgledni stolp na Rogli že postaja prava turistična atrakcija. Firbčni turisti in sprehajalci pa tvegajo lastno varnost in življenja ter se sprehajajo po novo nastali sprehajalni poti med krošnjami.

Številni sprehajalci se brezbrižno sprehajajo po novi sprehajalni poti visoko nad tlemi – kljub temu, da nova turistična atrakcija sploh še ni odprta. Foto: VideoSvet.net

Bralca je prizor šokiral in razjezil

V zasebno sporočilo smo prejeli slike in razburjen komentar našega bralca: “Kako neodgovorni in samovoljni so nekateri, da sem ostal brez besed. Medtem, ko so se delavci sproti trudili – in to v nedeljo – da bi mimoidočim preprečili prehod in sprehod do razglednega stolpa, so si številni sprehajalci kar sami odpirali pregrado in se sprehajali po lesenih poteh visoko v zraku. In kdo bo kriv, če se bo komu kaj naredilo?”

Na nekaterih odsekih stopnic na poti na stolp sploh še ni ograje. Foto: VideoSvet.net

S temi besedami je fotografije pospremil bralec in današnji obiskovalec Rogle, ki nam je poslal slike. Na takšen način se resnično lahko zgodi, da bo prišlo še pred odprtjem do kakšne nesreče, saj je tudi na fotografijah jasno razvidno, da ponekod še ni ograje, poti pa se razprostirajo več kot deset metrov nad tlemi.

Na Rogli že celo poletje gradijo razgledni in sprehajalni stolp na nadmorski višini 1500 metrov. Do 35 metrov visokega objekta vodi posebna sprehajalna pot. Foto: VideoSvet.net

Lokalni partner podjetja ZAK pri tem projektu je občina Zreče, ki je dala v najem zemljišče, na katerem zdaj dokončujejo gradnjo poti med krošnjami. Prvi del sprehajališča je sicer dolg približno 560 metrov in visok do 20 metrov.

Tako se obiskovalci Rogle sprehajajo po še nedokončanem razglednem stolpu. Foto: VideoSvet.net
Obiskovalci Rogle so si, kljub temu, da so tam delali gradbeniki, kar sami odpirali pot in hodili proti stolpu. Foto: VideoSvet.net

Za pojasnilo smo vprašanje na temo varnosti v omenjenem primeru poslali tudi na občino Zreče. Odgovor še čakamo in ga objavimo takoj, ko ga prejmemo.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •