POZOR! Vpoklic Mercatorjevih sličic (in albumov) Mali šef – zdravju škodljivo!

Mercator je vpoklical zbirateljske sličice s številko 114, med najmlajšimi zelo popularnih albumov Mali šef. V podjetju Mercator so sami tudi nemudoma obvestili zdravstveni inšpektorat!

Posnetek zaslona. Foto: Mercator.si

V sporočilu za javnost so na Mercatorjev spletni strani zapisali:

Potrošnike obveščamo, da nas je dobavitelj, BrandLoyalty Special Promotions BV, Nizozemska, obvestil, da zaradi neustreznosti umika eno sličico od skupnih 144, in sicer sličico s številko 114 v kompletu nalepk Vrečka Disney Mali šef nalepke gratis s črtno kodo 8718973039003, z loti M.FR.06F.11A.01.0042, M.FR.06F.11A.02.0043, M.FR.06F.11A.02.0044, M.FR.06F.12A.02.0047, M.FR.06F.12A.02.0048.

Razlog je presežena vsebnost ftalatov v sličici 114

Na Mercatorjev spletni strani so zapisali, da so vse ostale sličice skladne in dodali, da potrošnike pozivajo, da sličice ne uporabljajo, lahko pa jo vrnejo v katero koli Mercatorjevo poslovalnico, kjer jo bodo zamenjali.

Če so potrošniki sličico že nalepili v album, lahko v kateri koli poslovalnici dobijo nov album, brezplačno pa bodo dobili še 34 novih kompletov sličic.

S sporočilu za javnost še dodajajo, da v kolikor kupci nimate sporne sličice a želite vrniti album, vam v skladu z zavezami do kupcev vrnejo kupnino za album.

Kaj so FTALATI?

Za ftalate številne študije dokazujejo, da naj bi bili motilci hormonov. Poleg tega je dokazana njihova rakotvornost, ki se predvsem kaže v obliki malignega raka dojk in raka na modih. Ftalati povzročajo različne nepravilnosti v tkivu mod in manjšajo plodnost pri moških.

Sporočilo o vpokicu sličice so objavili tudi na spletni strani inšpektorata za zdravje. Foto: posnetek zaslona

Na spletni strani Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije so obvestilo o vpoklicu objavili že v sredo, 4. septembra na tej povezavi: https://www.gov.si/novice/2019-09-04-odpoklic-slicice-st-114-iz-kompleta-vrecka-disney-mali-sef/

V Mercatorju v uradnem sporočilu za javnost tudi poudarjajo, da v stalni skrbi za svoje kupce izvajajo reden nadzor varnosti in kakovosti izdelkov in pri najmanjšem sumu, da izdelek ni ustrezen, izvedejo vse ukrepe za zaščito potrošnikov in zagotavljanje varnih izdelkov.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •