Razkrito: To je vzrok smrti 49-letnika, ki je v Ljubljani ugrabil avtobus!

Slovenska policija je danes razkrila zaključno poročilo incidenta, ki se je letos spomladi zgodil v Ljubljani. Spomnimo, 4. aprila je moški ugrabil enega izmed avtobusov potniškega prometa in nato med policijsko intervencijo umrl pred očmi očividcev.

Simbolična fotografija. Foto: LPP

Storilec umrl zaradi odpovedi srca

Po navedbah policije je postopek policistov pod drobnogled vzela komisija, ki jo je na podlagi tretjega odstavka 133. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije imenovala generalna direktorica policije. Gre za ustaljeno prakso preverjanja zakonitosti in strokovnosti izvedenih pooblastil policistov v posebej občutljivih primerih.

Stojan Belšak, vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na PU Ljubljana, je povedal, da je 48-letni Kranjčan v centru Ljubljane, na avtobusni postaji Ajdovščina, vstopil na avtobus LPP in nato razbil steklo na avtobusu. Voznika je z grožnjami in izvijačem v roki prisilil, da ga je odpeljal proti avtocesti, in ga usmerjal proti bencinskemu servisu na Barjanski cesti. V tem času je bilo na avtobusu sedem polnoletnih potnikov. Foto: policija.si

Izsledki komisije kažejo, da sta policista zakonito in strokovno uporabila plinski razpršilec, saj moški ni upošteval njunih večkratnih zakonitih ukazov in opozoril. Zato sta policista, da bi ga obvladala, zoper njega uporabila plinski razpršilec, različne oblike telesne sile in sredstva za vklepanje in vezanje. Med varnostnim pregledom je moški postal neodziven in ni več kazal znakov življenja. Policisti so takoj obvestili Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana in zaprosili za nujen prihod reševalcev na kraj. Do prihoda reševalnega vozila z zdravnikom so policisti izvajali temeljne postopke oživljanja, ki so jih po standardnih protokolih nadaljevali zdravnik in reševalci Reševalne postaje Ljubljana, a so bili pri tem žal neuspešni.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •