UNITUR ODGOVARJA: Obiskovalci Rogle uničujejo gradbene mreže in nedovoljeno vstopajo na Pot med krošnjami!

Na Rogli so priprave na odprtje nove turistične atrakcije Pot med krošnjami v polnem razmahu. Izvajalcem gradbenih del pa delovni proces otežujejo brezbrižni obiskovalci, ki uničujejo gradbene mreže in nedovoljeno vstopajo na objekt. V podjetju Unitur d. o. o. odgovarjajo, da so zaradi zgoraj omenjenih dogodkov primorani okrepiti varnostno službo na lokaciji.

Obiskovalci Rogle so si, kljub temu, da so tam delali gradbeniki, kar sami odpirali pot in hodili proti stolpu. Foto: VideoSvet.net

O neodgovornem ravnanju obiskovalcev Rogle, ki samovoljno obiskujejo še neodprt turistični objekt Pot med krošnjami, smo pisali že v nedeljo, 1. septembra. Takrat smo prejeli elektronsko sporočilo in dokazne fotografije zgroženega turista in bralca našega portala. Turisti so se namreč že množično sprehajali po novi turistični poti. Članek si lahko preberete TUKAJ.

Na naša vprašanja so se odzvali v podjetju Unitur, ki sporočajo, da je Pot med krošnjami Pohorje na Rogli v zadnji fazi gradbenih del. Predstavnica za odnose z javnostmi – Tina Tinta Kovačič pravi: “Trenutno je dostop dovoljen izključno gradbenim izvajalcem in zaposlenim in tako bo vse do 20. 09. 2019, ko bo Pot med krošnjami na Rogli odprla vrata za obiskovalce po natančno določenem delovnem času.”

Tako se obiskovalci Rogle sprehajajo po še nedokončanem razglednem stolpu. Foto: VideoSvet.net

Mreže, oznake in opozorila delavcev žal nekaterih obiskovalcev ne ustavijo

Za varnost na gradbišču je poskrbljeno v največji možni meri. “Gradbišče je zavarovano v skladu z veljavno zakonodajo in predpisi. V praksi to pomeni, da je le-to zavarovano z dvojno mrežo, ki onemogoča dostop ter z označbami in napisi, da vstop oz. hoja po gradbišču, oziroma Poti med krošnjami ni dovoljena, dodaja Tinta Kovačičeva.

Od tega tedna dalje bo v času, ko je na Rogli povečano število obiskovalcev, prisotna tudi varnostna služba, pravijo v Uniturju in dodajajo: “Mreže, oznake in opozorila delavcev žal nekaterih obiskovalcev ne ustavijo, saj uničujejo mreže in nedovoljeno vstopajo na pot, kar je kaznivo dejanje, za katerega so v celoti odgovorni sami.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •